Banka Nacionale e Zvicrës, 30 miliardë franga humbje

0
179
Banka Nacionale e Zvicrës (SNB) ka raportuar për një humbje prej 30 miliardë franga në tremujorin e parë 2015.
 
Kjo është kryesisht për shkak të heqjes së normës minimale të këmbimit të frangut me euro.
 
Edhe ari ka rezultuar një humbje të vlerësimit deri një miliard franga zvicerane.
 
Frangu është nënvlerësuar jo vetëm ndaj euros, por edhe kundrejt dollarit dhe monedhave të tjera.
 
„Rezultati negativ tremujor nuk do të thotë se Banka Nacionale do të vazhdojë me humbje edhe gjatë pjesës tjetër të vitit”, thotë Eveline Kobler, redaktore e ekonomisë në SRF.
 
Në të njëjtën kohë, rezervat valutore të Bankës Nacionale janë ende të mëdha; ato arrijnë në më shumë se 500 milionë franga zvicerane.
 
“Për shkak të kursit të këmbimit që do të vazhdojë të luhatet, edhe të ardhurat tremujore të SNB-së do të vazhdojnë të luhatet në masë të madhe”, thonë ekspertët.​kohaislame