BE e SHBA kushtëzojnë Greqinë për Maqedoninë

0
158

Bashkimi Evropian ka kërkuar nga qeveria greke që ta debllokojë fillimin e bisedimeve të Maqedonisë për anëtarësim në BE në muajin dhjetor të këtij viti.
Burime nga diplomacia greke kanë joftuar se BE ka kërkuar nga Greqia që të lejojë fillimin e negociatave të Maqedonisë me BE-në para se të zgjidhet problemi më Athinën për çështjen e emrit dhe identitetit të Maqedonisë, njofton Kurir.

Kjo kërkesë sipas burimeve të njëjta është pjesë e pakos më të gjerë të masave të cilat i kërkon BE-ja nga Greqia për vazhdimin e programit për shpëtimin nga falimentimi të ekonomisë greke.

Njoftohet se edhe amerikanët i kanë bërë presion Greqisë që mos ta bllokojë Maqedoninë në anëtarësimin e saj të plotë në NATO. kohaislame