BERISHA: GJITHÇKA QË SHQIPËRIA DHE KOSOVA TË JENË BASHKË NË EVROPË

0
137

Duke marrë shkas nga kjo ngjarje kreu i qeverisë u ndal tek vizita e tij e fundit në Kosovë, ku fillimisht shprehu falënderimet për pritjen vëllazërore të rezervuar nga autoritetet e larta kosovare, Presidenti i Republikës, Kryeministri, kryetarët e komunave Gjakovë dhe Deçan, si dhe nga gjithë qytetarët e Kosovës.

Në kuadër të kësaj vizite, kryeministri theksoi se duhet bërë gjithçka që Shqipëria dhe Kosova të jenë bashkë në Evropë.

“Në Kosovë kisha një pritje vëllazërore. Copëtimet i kanë mbajtur të ndarë shqiptarët. Ndaj duhet të bëjmë gjithçka që shqiptarët të ndihen ‘NJË’, pasi energjia bashkuese e kombit është një vlerë e madhe. Jemi në vazhdimësi etnike dhe shumicë gjeografike etnike”, u shpreh Berisha.

Në funksion të këtij qëllimi, që Shqipëria dhe Kosova të jenë nesër së bashku në Bashkimin Evropian, kryeministri bëri të ditur dhe moton që do të çonte në realizimin e këtij qëllimi.

“Bashkohemi me njëri-tjetrin, të bashkohemi me Evropën”. Më këtë moto do të kemi një të ardhme të shkëlqyer”, deklaroi kreu i qeverisë.

Duke marrë shkas nga kjo ngjarje kreu i qeverisë u ndal tek vizita e tij e fundit në Kosovë, ku fillimisht shprehu falënderimet për pritjen vëllazërore të rezervuar nga autoritetet e larta kosovare, Presidenti i Republikës, Kryeministri, kryetarët e komunave Gjakovë dhe Deçan, si dhe nga gjithë qytetarët e Kosovës.

Në kuadër të kësaj vizite, kryeministri theksoi se duhet bërë gjithçka që Shqipëria dhe Kosova të jenë bashkë në Evropë.

“Në Kosovë kisha një pritje vëllazërore. Copëtimet i kanë mbajtur të ndarë shqiptarët. Ndaj duhet të bëjmë gjithçka që shqiptarët të ndihen ‘NJË’, pasi energjia bashkuese e kombit është një vlerë e madhe. Jemi në vazhdimësi etnike dhe shumicë gjeografike etnike”, u shpreh Berisha.

Në funksion të këtij qëllimi, që Shqipëria dhe Kosova të jenë nesër së bashku në Bashkimin Evropian, kryeministri bëri të ditur dhe moton që do të çonte në realizimin e këtij qëllimi.

“Bashkohemi me njëri-tjetrin, të bashkohemi me Evropën”. Më këtë moto do të kemi një të ardhme të shkëlqyer”, deklaroi kreu i qeverisë.trt/kohaislame