Bomba e spiunazhit: Do të publikohen sekretet e CIA, MI-6, Mossad dhe FSB! (Video)

0
167
“Al-Jazeera” është në posedim të qindrave “telegrameve spiune” konfidenciale ku autorët janë agjencitë më të njohura botërore të spiunazhit.

Dokumentet nga agjencia britanike “MI-6,” izraelite “Mossad”, ruse “FSB”, të Afrikës së Jugut “SSA” dhe australiane “ASIO”, pretendohet të jetë “rrjedhja më e madhe e informacionet për intelegjencën nga Snowden”, thotë Al-Jazeera dhe potencon se publikimi i materialeve në bashkëpunim me prestigjiozen britanike Guardian.

Botuesit premtojnë “pasqyrë të paparë në kontrata operacionale nga sekreti dhe politizimit të fuqishëm i spiunazhit global”

Dokumentet, përmbajtja e të cilave do të publikohen pas redaktimit, që daton nga midis 2006 dhe 2014, thuhet se përfshijnë “të vërtetën” vlerësimin e Izraelit për aftësitë bërthamore të Iranit. Poashtu shkruhet edhe për operacionin e “MI-6″, që synim kishin rekrutimin e spiunëve të Koresë së Veriut, por edhe komploti që kishte për qëllim për të eliminuar udhëheqësin e Bashkimit Afrikan.

Sipas shkrimit të Al-Jazeera, në burimin e dokumenteve, është edhe agjencia e Afrikës së Jugut “SSA”. Për publikimin e tyre po përgaten “raporte të detajuara dhe analizë operative të brendshme nga Agjencia e Afrikës së Jugut për Sigurinë Kombëtare” dhe “korrespondencën sekrete me CIA-n, MI-6, Mossad, FSB dhe operativëve iranian.kohaislame