Boshnjaku që do ti kaloj 6000 km në këmbë deri në Meketul Mukerreme duke mbajtur flamurin sirian

0
186

Boshnjaku Senad Haxhiq që ka mbushur 47 vjet është nisur për në Meketul Mukerreme në këmbë që të kryej obligimin e haxhit.

Ai ka arritur në Turqi prej se kur ka dalur nga vendlindja e tij në dhjetor të 2011 dhe kaluar 600 milje duke kaluar nëpër disa vende evropiane.
Senad Haxhiq tregon për mjetet e informimit se nëpër Turqi ka kaluar 500 milje deri në siri pa patur aspak frikë. Ai është i mbështetur në ndihmën e Allahut dhe me vete ka flamurin sirian në të cilin shkruan fitore dhe mëshirë për dëshmorët e revolucionit sirian. /Shpend Hulaj./mszh/kohaislame