Monday, March 27, 2023

Turma është “e mençur” apo “budallaqe”?

0
Një grup personash arrin më mirë se një individ i vetëm, në detyrën e reagimit ndaj një dyshimi, apo zgjidhjen e një problemi. Ose...

Përpara se të instalohet Rendi i Ri Botëror, do të ndryshojë sistemi aktual

0
Analizë nga kolumnisti dhe autori turk, Nedret Ersanel, në lidhje me sistemin aktual, rendin e ri botëror dhe zhvillimet më të rëndësishme të fundvitit...

Kush i sponsorizon lajmet me terroristë shqiptarë të ISIS?

0
Të premten, autoritetet austriake lajmëruan arrestimin e një 18-vjeçari me origjinë shqiptare dhe thanë se kishin shmangur një sulm terrorist në Vjenë. Por një...

Anthony Giddens: Shqiptarët duhet ta kuptojnë që bota po ndryshon shumë shpejt

0
Sociologu i famshëm anglez, Anthony Giddens tregon rrugët e transformimit. Besimi i tij se mirëqeverisja dhe ndryshimi i zakoneve mund ta ndryshojnë rrënjësisht Shqipërinë. Bisedoi:...

Nga Fatos MAHMUTAJ: Frika nga Erdogan, Greqia “mobilizon” shqiptarët

0
Ka disa kohë që Greqia ka nisur politikën e zbutjes ndaj problematikave të emigrantëve shqiptarë që jetojnë në vend, duke lehtësuar së fundmi edhe...

Bumerangu i shifrave epike

0
Doan Dani Teza e varfërimit demografik të Arbërisë në momentin e pushtimit osman, si njësi e katastrofizmit historik dhe specifik shqiptar, ka qenë rregullisht e...

Bilanci i Rrugës së Kombit

0
Rruga e Kombit (që fatkeqësisht është e njohur më shumë në lidhje me debatet për koston e realizimit dhe mënyrën jo fort interesante të...

Lëvizja BESA me ftyra të reja (jo të korruptuara) e ka hakk votën!

0
Lëvizja BESA me ftyra të reja (jo të korruptuara) e ka hakk votën! Në Republikën e Maqedonisë kësaj radhe del në sken një subjekt i...

Analizë: KLINTON VS TRUMP: DHE PSE MUND TË KENË RËNDËSI PËR TË ARDHMEN E...

0
Nëse hedhin një vështrim, nga afër do të shohim se zgjedhja midis dy kandidatëve nuk është aq e lehtë sa mund të duket, sidomos...

Dilemat e Mustafa Nanos me Islamin dhe muslimanët

0
Dilema nëse Mustafa Nano është i keqinformuar apo kërkon të keqinformojë në thelb është dilemë morale, por kjo mund të zgjidhet vetëm prej tij....