Friday, February 3, 2023

Kush po vret në veri e kush në Maqedoni?

0
Me ndarjet e reja në Ballkan më së shumti do të përfitonte Serbia. Me një skenar të mundshëm vetëm Serbia do të rifitonte territoret,...

Reportazh i BBC-së: Në Shqipërinë e tolerancës fetare, aty ku ezanin e thërret një...

0
Shqipëria vijon të tërheqë vëmendjen e botës për bashkëjetesën e saj fetare. Dhe është BBC ajo që i ka kushtuar një reportazh këtij fenomeni,...

Ligësia e një humbësi

0
Fatmir Sejdiu shkeli Kushtetutën, shkatërroi Lidhjen Demokratike të Kosovës, krijoi sistem nepotizmi, punësoi soj e sorollop në PTK, mbajti rreth vetes kryesisht injorantë politikë...

Shkodra, simboli historik i bashkëjetesës fetare

0
Arben Ramkaj Ndodh që episode të vogla në dukje të parëndësishme plotësojnë një puzzle që në një këndvështrim të gjerë na jep makinacionet e një...

Kujtime – Shejh Shuajb Arnauti – shkruan studentja e tij shqiptare

0
(disa fjale t`pakta për atë anën tjetër të Sheh Shuajbit) Emri i Sheh Shuajbit ishte emri që m’u fiksua në kokë shumë kohë para lufte....

Të bërit mirë si alternativë

0
Altin Hyka Koncepti i të mirës është vështire te trajtohet pa të kundërtën e saj, pra konceptin e të keqes. E mira dhe e keqja...

Çfarë parimesh të zbatohen në luftën kibernetike?

0
E drejta ndërkombëtare për një kohë të gjatë kishte arritur t’i administroj konfliktet ndërmjet shteteve dhe kombeve. Por, a mund të thuhet se këtë...

Gjaqet që po falen në Kosovë: Anton Çeta quhet sot Fatmir Latifi, “hoxha i...

0
Ai është një hoxhë që nuk e ka një dorë. E ka lënë në luftë kur ishte në rradhët e UçK-së; e sot, me...

Vdiq dijetari i fundit shqiptar i shkences se hadithit Shuajb Arnauti

0
Sot vdiq dijetari i fundit shqiptar i shkences se hadithit Shuajb Arnauti. Ai ishte njeri nder tre dijetaret me te medhenje te ketij dhe...

Ja si e përshkruan Ramadan Ramadani shejhun Shuhajb Arnauti

0
(Përmendje për dijetarin, eruditin, alimin, kolosin e dijes dhe enciklopedistin Shuajb el-Arnauti 1928-2016, 28 tetor, e xhuma) Në vitet e nëntëdhjeta, dikur kur lexoja më...