Tuesday, March 21, 2023

Hoxhë Ahmed Kalaja me Shejh Selman el Aude në Tiranë

0
Me ftese speciale te Komunitetit Musliman Shqiptar; Eruditi,Hoxha edhe Dijetari Saudit ; Selman Audah nen shoqerimin hoxhe Abdul Vehab Turejri. Qendrimi i tyre do te zgjase...

Një provë praktike mbi organizimin dhe administrimin e kohës

0
Një profesor në sektorin për administrim të punës ligjëroi mbi rëndësinë e organizmit dhe administrimit të kohës, duke sjellur një shembull praktik para studentëve,...

Baca Salih Kabashi e zen në rren “historianin” Hakif Bajramin

0
Salih Kabashi SILLU SILLU RRENË E VJETËR... Historiani i ish-Komitetit Krahinor, një nga ekzekutorët politik, më 1981, të historianit të madh shqiptar Ali Hadri, aspak i...

Hetime përmes Facebook-ut

0
Hetimi përmes Facebook-ut kritikohet për shkak të problemit për mbrojtjen e të dhënave personale por edhe se ka edhe rrezik linçimi. "Të dashur mbështetës...

"Pleqtë shteti nuk i do"

0
Në Kosovë, 7 për qind e popullsisë së përgjithshme është e përbërë nga persona të moshës mbi 65 vjeçare. Edhe hulumtimet e fundit të...

Viti 2013: ekonomia pa kursim

0
2013 mund të bëhet edhe një tjetër vit i mundësive të pashfrytëzuara dhe lojërave të humbura. Mosmarrëveshjet e debatet e specialistëve në lidhje me...

Nga Salma YAQOOB: Abuzimi me muslimanët është tashmë një normë

0
Rrëfimi i një gruaje, Nadiya Hussain në një emision radiofonik ku ajo shprehet se paragjykimet e dhuna ndaj muslimanëve janë bërë veprime normale të...

Halid ibën Velidi – momentet e tij të fundit në këtë botë – Emocionale

0
Katër vitet e fundit të jetës së tij Halid Iben Velidi r.a ishte i privuar nga pjesëmarrja në beteja. Kjo ishte sprova më e...

Çifutët të shqetësuar për mënyrën se si paraqitet terrori i tyre në librat gjerman

0
Librat shkollorë gjermanë e paraqesin rrallë në mënyrë të balancuar Izraelin. Ky vend zë vetëm në lande të caktuara më shumë sesa disa faqe....

Konstruksioni mental

0
Në konstruksionin e thellë mental të njeriut ka gjëra jo të përshtatshme dhe pasi që nuk jemi të vetëdijshëm për to, atëherë ne u...