Sunday, November 27, 2022

Majko -Nikoliçit: Shqiptarët janë më të aftë në luftë se sa në paqe

0
Ish-kryeministri i Shqipërisë gjatë Luftës së Kosovës, Pandeli Majko, ka reaguar ndaj deklaratave të Presidentit serb Nikoliç që paralajmëroi për luftë. Përmes një postimi në...

A duhet të ndalohen lajmet e rrejshme në mediet sociale?

0
Shkencëtarët paralajmërojnë, politikanët ndalojnë, juristët e botës digjitale protestojnë - dhe rrjetet sociale nuk dinë kujt t'ia prishin e kujt t'ia ndreqin. Screenshot Facebook ZDDK...

Çka duhet të mësojmë nga arrestimi i fundit i Ramush Haradinajt? – Rexhep Qosja

0
Akademiku Rexhep Qosja ka reaguar për arrestimin e Ramush Haradinajt, duke thënë se ky veprim i Francës është pasojë e themelimit të Gjykatës Speciale...

Besa e çunave dhe e gocave te Shkupit dhe Çeshtja e Shqiptareve të Maqedonisë! 

0
Edhe pak jave na ndajne nga zgjedhjet parlamentare ne Maqedoni. Ekipet politike tashme kane mbyllur te gjitha llogarite dhe po bejne pergatitjet e fundit....

Edhe krimet e komunistëve rrezikojnë të quhen normale

0
Nga Fitim Zekthi Gjëja më e shëmtuar në lidhje me poshtërsitë apo krimet e kryera në mënyrë sistematike dhe të organizuar është përpjekja për t’i...

“Qëndroni, mos e leni kte fé! Rune besën e t’parve tuj!”

0
Të gjitha falënderimet e plota dhe madhështia absolute i takojnë vetëm All-llahut të Madhëruar, i Cili krijoi vdekjen dhe jetën, si sprovë për kalimtarët...

New York Times: Mos fajësoni “Vehabizmin” për terrorizmin

0
  Nga Mohammed Alyahya | New York Times Fjala “Vehabizëm” është bërë gogol në Perëndim dhe shihet si përgjegjëse për radikalizimin e muslimanëve nëpër botë. E...

Vdekja e alimit është vdekje e alemit

0
Omer Berisha   Një kategori e pazëvendësueshme e të dashurve tanë janë dijetarët islamë, të cilët në vazhdimësi ndriçojnë rrugën drejt amshimit me përpjekjet e tyre...

Përmendje për dijetarin, eruditin, alimin, kolosin e dijes dhe enciklopedistin Shuajb el-Arnauti 1928-2016

0
(Përmendje për dijetarin, eruditin, alimin, kolosin e dijes dhe enciklopedistin Shuajb el-Arnauti 1928-2016, 28 tetor, e xhuma) Në vitet e nëntëdhjeta, dikur kur lexoja më...

Luftë e re në Irak: Siria po mbetet në harresë, sepse Musuli është ardhmëria...

0
Në vitin 2011 patëm botuar një shkrim me titull “Lindja e Mesme, mësim edhe për Ballkanin”. Aty patëm thënë se “Pranvera Arabe” mund të...