Si reagon trupi ndaj pijeve energjike si Red Bull?

0
Shumë njerëz kanë tendenca të konsumojnë pije energjike për të qëndruar zgjuar më gjatë, për t’i ngritur nivelet e energjisë etj. Pijet energjike konsumohen...

Kur blini pastë të dhëmbëve kushtoni VËMENDJE TË VEÇANTË këtyre KATRORËVE

0
Shumica e njerëzve kur blejnë pastë të dhëmbëve e lexojnë vetëm emrin e kompanisë. Por, sa nga ju mendoni se e keni lexuar atë...

Si mund ta konvertoni Celsius në Kelvin?

0
Celsius dhe Kelvin janë dy shkallë të zakonshme të temperaturës së përdorur. Çfarë është temperatura? Temperatura është intensiteti i nxehtësisë ose ftohtësisë së një objekti. Temperatura...

Hekuri në Kuran (mrekulli)

Hekuri është një nga elementet e përmendura në Kuran. Në suren El Hadid, d.m.th. në suren e Hekurit thuhet: ”Ne e kemi zbritur hekurin, në të...

Si duhet te vozitet një makinë me marsh automatik?

0
Të ngisni makinë me marsh automatik natyrisht se është diçka krejt ndryshe nga ajo manuale. Makina me marsh automatik nuk ka nevojë për fraksion...

Ato që nuk dini për Apple: Përse në iPhone, koha ka mbetur gjithmonë 9:41?

0
E keni vënë re ndonjëherë? Në fotografitë institucionale të Apple, në faqen zyrtare dhe në prezantime, ora ka ndalur gjithmonë tek 9:41. Si ka mundësi? Kjo gjë...

Cili është ligji për konservimin e masës?

0
Ligji i Ruajtjes së Mases është një koncept themelor në kimi Ligji i Ruajtjes së Meshës është parimi që pohon se as transformimi fizik as...

Kurani dhe shkenca: Fenomeni mjekësor që i hutoi shkencëtarët amerikan

Skeptikët gjithmonë janë munduar të mundin Kuranin dhe janë përpjekur të tregojnë se ajo që gjendet në Të është në kundërshtim me shkencën dhe...

Shpikjet e El Xhezariut: me të lënë pa mend! Ja çfarë i la botës…

Në vitin 1931 në muzeun e arteve të bukura në Boston u depozitua libri i El Xhezariut me titull: “Enciklopedia e dijeve dhe eksperiencave...

Çfarë është Gjatësia?

0
Gjatësitë janë pikat gjeografike në Tokë që i referohen vendndodhjes së një vendi në lindje ose në perëndim të meridianit kryesor. Gjatesite jane pikat gjeografike...