Çfarë është toponimi?

0
Toponimi është studimi i emrave të vendeve, veçanërisht kuptimet e tyre, tipologjia, përdorimi dhe origjina.   Toponimi është studimi i emrave të vendeve, veçanërisht kuptimet e...

Cili është dallimi mes organikes dhe inorganikes?

0
Komponimet organike përmbajnë karbon në strukturën e tyre dhe komponimet inorganike nuk kanë molekula të karbonit. Përkufizimet e komponimeve organike dhe inorganike Një përbërje organike i...

Si është formuar bora?

0
Dëbora formohet kur kristalet e akullit përplasen dhe formojnë kristale akulli edhe më të mëdhenj të quajtur Flokët e Dëborës.Kumti.com Dëbora i referohet një lloji...

10 vendet më të vogla në Evropë

0
Qyteti i Vatikanit, Monakos, San Marino dhe Lihtenshtajni kryesojnë listën e qyteteve më të vogla të Evropës sipas zonës së tokës. Kontinenti i Evropës ka...

Çfarë është traktati?

0
Traktati është një marrëveshje e bërë sipas ligjit ndërkombëtar Që nga koha në memorial, traktatet kanë qenë një dokument i rëndësishëm i hartuar nga vende...

4 Dallimet kryesore mes Bletëve dhe Grerëzave

0
Bletët dhe grerëzat janë dy krijesa që janë jashtëzakonisht të ngjashme, dhe për syrin normal dallimet janë të vështira për t'u parë. Ka mjaft...

12 sekrete për të mësuar përmendësh gjërat lehtësisht

0
Ne mësojmë gjëra gjatë tërë jetës tonë, por ende nuk dimë gjithçka sepse harrojmë shumë informacione. Pse ndodh kjo? Ana e ndritshme vendosi të mësojë...

Ku është dallimi mes një oqeani dhe një deti

0
Detet janë pjesë e oqeanit, por pjesërisht janë të mbyllura nga toka. Një oqean është një trup me ujë të kripur që përbën shumicën e...

Hapi 6 për një imazh më të mirë për veten: Mendo pozitivisht

0
Unë vendos si të mendoj Në çdo situatë dhe në çdo problem, në atë që më ndodh mua, unë vendos si të mendoj. Këtë nuk...

Lufta me mërzinë

0
Mërzia është një fenomen kurreshtar; nga njëra anë shkakton kaos në shoqëri, duke nxitur të këqija fizike dhe shoqërore. Shumë akademikë dhe shkenctarë mërzinë...