Ebu Hanife dhe ateistët

0
Një ditë, i dituri Ebu Hanife ishte ballafaquar dhe po diskutonte me ateistët e kohës së tij dhe debati ishte fokusuar mbi ekzistencën e...

Zbulo planin e Allahut për ty, ndihmoje Ummetin

0
Për pesë minuta e ulur në klasë isha e nervozuar me veten. Nuk kisha mësuar sa duhet dhe pas pak më fillonte provimi për...

Tregim edukativ: Punë, shtëpi – shtëpi, punë…

0
Babai ishte punëtor i zellshëm i cili kujdesej që familjes së tij të mos i mungoj asgjë… Pasi mbaronte me punën, në mbrëmje shkonte të...

Tregime Ramazani: Ibn Sirini dhe jetimi

0
Njëherë kolosi Ibn Sirin hyri në xhami dhe aty pa një fëmijë dhjetëvjeçar si fal namazin me përulësi. Kjo e mahniti dhe pas namazit...

“Ruaje pasurinë tënde, o bir..!”

0
Tregon një djalë i ri besimtar: Pas faljes së namazit, teksa po dilja nga xhamia, sytë e mi u ndeshën me sytë e një...

“Ti e shpëtove veten tënde në kohë!”

0
Po lexoja disa nga shënimet e Dr. Ratib Nabulsit. U ndala tek një ngjarje reale, diku në rrethinat e qytetit Xheda. Një histori e...

Historia e Ebu Hanifes me djalin e vogël

0
Nje here imam Ebu Hanife pa nje djale te vogel qe po luante me balte dhe i tha atij: “Kujdes! Mos bjer ne balte! Djali i...

Ku do të shkojmë pasi të vdesim?

0
Më telefonoi disa herë. Unë isha i zënë kështu që nuk arrita t’i përgjigjem dot. Ai më dërgoi disa SMS (mesazhe) në celularin tim. I...

NJERIU QË I LUTEJ ALLAHUT NË QABE

0
NJERIU QË I LUTEJ ALLAHUT NË QABE Dijetari Dr. Muhamed Hasani, Allahu e ruajt, na rrëfen dhe thotë: "Isha duke u futur në brendësi të...

Kush është Babai !?

0
Kush është Babai !? Kjo pyetje u ishte parashtruar një herë disa studentëve të nivelit mastër, përgjigjet ishin nga më të ndryshmet duke filluar prej...