4 kushtet e aktit martesor islam:

Kushtet e aktit martesor islam: 1. Përcaktimi i bashkëshortëve, pra të jenë të ditur dhe të dalluar qartë. 2. Pelqimi dhe miratimi nga të dy partnerët...

2 mënyrat që Allahu fton njerëzit ta njohin Atë

Shenjat e Allahut që shikohen dhe shenjat që lexohen Ibën Kajim el Xheuzije Zoti i Lartësuar i fton njerëzit në Kur’an që ta njohin Atë nëpërmjet...

2 vendet ku ndalohet të falet namazi

1- Namazi në varreza: Transmetohet nga Ebu Seidi, nga profeti -alejhi selam- se ka thënë: “Toka është e gjitha xhami përveç banjove dhe varrezave” . Transmetohet...

Zemërimi i Allahut ndaj atij që vret

Allahu Te’ala ka thënë: “Kushdo që vret një besimtar me qëllim, ndëshkimi i tij është Xhehenemi, në të cilin do të qëndrojë përgjithmonë. Allahu është...

Askush nuk shpëton nga ky mëkat

Thuajse askush nuk shpëton nga shirku i fshehtë Aq sa forcohet dashuria e robit ndaj Allahut po aq pakësohet dhe zvogëlohet dashuria ndaj gjërave tjera,...

Frika që ju sjell shejtani

Imam Ibën Tejmije komentoi ajetin “Shejtani ju sugjeron që t’ua keni frikën aleatëve të tij. Pra, mos ua keni frikën atyre, por më kini...

Si ta mbroni veten tuaj nga çdo e keqe

Nga Abdullah bin Hubejb (radijAllahu anhu) përcillet të ketë thënë: “Në një natë me shi dhe shumë të errët dolëm për ta kërkuar të Dërguarin...

Obligimi i burrit ndaj gruas

“Furnizimi ndaj gruas, është obligim në çdo gjendje, edhe nëse burri nuk ka mundësi ta bëjë këtë. Ndërsa në lidhje me furnizimin ndaj nënës, nëse...

Kjo punë është dyfytyrësi

Prej formave të rijas (dyfytyresise) janë: që njeriu ta hijeshojë adhurimin, në mënyrë që të shihet nga adhuruesit e tjerë, si p.sh. ta zgjasë...

A do ta dish sa i mëshirshëm është me ty Profeti yt alejhi selam

A do ta dish sa i mëshirshëm është me ty Profeti yt – lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të? Lexoje hadithin e mëposhtëm! Nëna...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...