Çfarë tha Napoleon Bonaparta për Muhamedin a.s. dhe Kuranin

0
Njëri nga francezët më të njohur në botë, Napoleon Bonaparta, në lidhje me Kuranin dhe Muhamedin a.s. ka thënë:   “Mojsiu e shpalli fenë...

Hoxhë Qamil Klinaku shembull për përkushtim

0
Gjatë kohes sa ka qenë imam në xhami, vetëm dy herë nuk ka shkuar në namazin e sabahut - thonë bashkëkohësit e tij Nje...

HAFIZ SALI HYLJA (SALI EFENDIU I VOGEL) (1820-1900)

0
HAFIZ SALI HYLJA (SALI EFENDIU I VOGEL) (1820-1900) Në mungesë të të dhënave të gjëra e të plota, figura e S. Hylos mund të vlerësohet kryesisht në...

HAXHI HAFIZ MAHMUT DASHI – Studjues i apasionuar dhe ligjërues i rrallë

0
Studjues i apasionuar dhe ligjërues i rrallë Shkenca e edukimit bashkëkohor, përfshirë edhe pedagogjinë, shkrijnë në një, veprimtarin edukative të teologut, pedagogut, didaktit, kur këto...

Ibn Sina (Avicena) – gjeniu i kohëve

0
Ibn Sina, Avicena, Ebu Ali Husain ibn Abdullah ibn Sina (980 – 1037) është prijës i filozofisë islame dhe neoplatonizmit. Ka studiuar teologjinë, fizikën,...

Ky është khalifi Omer, Allahu qoftë i kënaqur me të!

0
Ky është khalifi Omer, Allahu qoftë i kënaqur me të! Në një ditë shumë të nxehtë, Othmani, Allahu qoftë i kënaqur me të, ishte...

Kontributi patriotik i hoxhë Hasan Tahsinit

0
Në historinë e kulturës shqiptare të Rilindjes sonë Kombëtare, Hasan Tahsini ka hyrë si një nga figurat më të shquara të shekullit XIX, kurse...

Hoxha Kadri Prishtina (1878-1925)

0
Edmond Sharka “Kërkimi i s‘vërtetës është e drejt e mendjes” Për këtë figurë të shquar të historisë së kombit shqiptar është shkruar shumë, janë botuar 2-3...

Si u lirua Nexhmedin Arbakani nga burgu pas letrës së Shejh Bin Bazit?

0
Shejhu i nderuar Sad Elutejbi, tregon se shejhu i tij Abdullah El Ku-ud (Allahu e mëshiroftë), ka thënë:"Një ditë, më telefonoi Shejh Bin Bazi...

Nasrud-din Albani (Shqiptari)

0
Nasrud-din Albani (Shqiptari) është hadithologu më i shquar i këtij shekulli dhe përsonaliteti më i njohur i kolonisë shqiptare të Shamit (Sirisë) në Lindjen...