BINAZE KACABAÇI-DAUTI – Hoxha Hanmi

Hoxha Hanmi Binaze Kacabaçi-Dauti me pseudonimin "Hoxha Hanëm" ushtroi profesionin e mësueses së besimit dhe të edukatores islame. Binazja është nga rrethi i Leskovcit. Qyteti i...

HAFIZ ALI KORÇA – Hoxha i Përndjekur

HAFIZ ALI KORÇA Hoxha i Përndjekur Midis hoxhallarëve të përndjekur nga pushtuesit, nga fanatikët dhe komunizmi për idetë, pikëpamjet dhe veprimtarinë e tyre është dhe Hafiz...

Hoxha Hasan Tahsini në mbrojtje të trojeve joshqiptare të Çamërisë nga aneksimi dhe kolonizimi...

Rilindasi Hoxha Hasan Tahsini në mbrojtje të trojeve joshqiptare të Çamërisë nga aneksimi dhe kolonizimi grek Në këtë vit jubilar të 100-vjetorit të shpalljes...

MYDERRIZI SELIM EFENDI ÇOBA

MYDERRIZI SELIM EFENDI ÇOBA ( ? - 1900) Fatkeqësisht, për një personalitet të tillë ka pak të dhëna biografike. Dihet që rridhte nga një familje e...

Profeti Muhamed: Lindja dhe jeta para profetësisë

I Dërguari i Allahut (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) lindi te njerëzit e fisit Beni Hashim në Mekë. Ishte...

Kush ishte Shaban Polluzha?

Kush ishte Shaban Polluzha? Shaban Polluzha ishte besimtar i devotshëm musliman dhe atdhetar i madhë për shqiptarët, por armik ishte për komunistët, për serbët,...

Ja çfarë tha Hafiz Ali Korça kur e veshën si prift

Gjatë periudhës së komunizmit në Shqipëri, feja ka qenë shumë e piketuar me sulme dhe ndalesa. Një ndër figurat publike që hequr nga këto...

HAXHI ALI ELBASANI – Përfaqësuesi i Unitetit Kombëtar

Përfaqësuesi i Unitetit Kombëtar Jeta dhe veprimtaria e Haxhi Ali Elbasanit shtrihet më se gjysmë shekulli në shekullin e kaluar dhe më se një çerek...

Imam Vehbi Ismaili – Personalitet i shkencës Islame në të gjitha mjediset Shqiptare

Imam Vehbi Ismaili Personalitet i Shkencës Islame Në Të Gjitha Mjediset Shqiptare Imam Vehbi Ismaili është përsonalitet i shkencës islame në të gjitha mjediset shqiptare. Në...

HAFIZ YMER SHEMSIU – Prishtinë 1895 – Sazli 1945

HAFIZ YMER SHEMSIU Prishtinë 1895 - Sazli 1945 Pinjoll i një familjeje intelektuale hafizësh dhe haxhijsh, Ymer Shemsiu ndoqi mësimet e mesme fillimisht në medresenë e...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...