Ky është heroi Omer- el-Muhtari

0
1055

Një ngjarje e madhe që ka ndodhur para ekzekutimit të Omer el Muhtari dhe fjalë të mëdha që i mban mend historia Islame.

A ke luftuar ti kundër Shtetit italian? e pyet gjykatësi.
Po, përgjigjet Omer el-Muhtari.
A i ke inkurajuar njerëzit që të luftojnë kundër Italisë:
Po, përgjigjet ai.
A je ti i vetëdijshëm për ndëshkimin që të pret?
Po, përgjigjet ai.
A e konfirmon këtë që thua?
Po, përgjigjet ai.
Që sa vjet ti e lufton Pushtetin italian?
Që 20 vjet, përgjgjet ai.
A je ti pishman për këtë që ke vepruar?
Jo, përgjigjet ai.
A e di ti se do të ekzekutohesh?
Po, përgjigjet ai.
Unë jam i pikëlluar që përfundimi yt të jetë i këtillë, i thotë gjykatësi në tribunal.
Madje kjo është mënyrë më e mirë që e përfundoj jetën time, përgjigjet Omer el-Muhtari.
Gjykatësi përpiqet që ta joshë atë me amnesti të plotë nëse i shkruan luftetarëve që të ndalen nga lufta kundër italianëve.
Omer el-Muhtari së pari e shikoi atë, pastaj e dha fjalë(shpatë)n e tij të famshme:
“Njëmend gishti tregues, i cili dëshmon në çdo namaz se nuk ka zot tjetër përveç Allahut dhe se Muhammedi është i dërguari i Allahut, kursesi nuk mund të shkruajë ndonjë fjalë të pavërtetë!
Ky është heroi Omer- el-Muhtari.