Saturday, August 13, 2022

PËRVJETORI I LUFTËS SË ÇANAKKALASË – 1915

0
Me rëndësi është hidhërimi i madh i Vinston Çerçilit në frontin e luftës nga humbjet e shumta, me ç’rast do të thotë : “Muslimanët...

Lufta e ftohtë

0
Lufta e ftohtëPsikologjia e Luftës së Ftohtë u bazua te e ashtuquajtura teori "fusha e shumës zero". Sipas kësaj teorie përfitimi i njërit pol...

Histori e shkurtër e farmacisë tek bota Islame

0
Farmacia në botën islame si një profesion i ndarë nga mjekësia është paraqitur në fillim të shekujve tre/nëntë. Këta shekuj nuk paraqesin vetëm krijimin...

Namazgjaja – Tiranë

0
Vendndodhja: Rruga e Elbasanit (përbri Kuvendit të Shqipërisë), Jug-Lindje. Mesi i shek. XIX Një nga vendet më karakteristike të shek. XIX është edhe rregullimi...

Si e ndryshuan botën shpikësit muslimanë?

0
Në Muzeun e Shkencës dhe Industrisë në Manchester të Anglisë, është hapur një ekspozitë me moton “Ekspozita e 1001 shpikjeve: Zbulojmë trashëgiminë muslimane në...

Ja emrat e kryesisë së PDK-së

0
Përbërja e kryesisë së Partisë Demokratike të Kosovës është afër finalizimit. Sipas emrave që ka siguruar Indeksonline, nga burime brenda PDK-së, deri tash është...

Automobili feston ditëlindjen e vet të 127-të

0
29 janari mund të konsiderohet si ditëlindja zyrtare e automobilëve. Pikërisht në këtë ditë në vitin 1886 i mirënjohuri pothuajse nga të gjithë automobilistët...

Historia e Domain-it dhe disa fakte interesante

0
Domain është një adresë unike që përdoret vetëm në Internet. Kjo është ajo që ju shihni në shiritin e adresave pas www., në shfletuesin(browser) tuaj...

Historia e Inaugurimeve

0
Ndërsa vendi shkon drej një katër vjeçari tjetër nën administratën Obama, një grup historianësh i hedh një vështrim të kaluarës dhe e lidh atë...

Aktivitetet kriminale të shtyra nga shërbimet sekrete armiqësore në Kosovë

0
Për momentin veprimtaria agjenturore e Serbisë në drejtim të Kosovës bëhet përmes dy agjencive të cilat janë riorganizuar pas vitit 2002. E para është...