Thursday, September 29, 2022

Nga cilat vise shqiptare vinin 39 kryeministrat shqiptarë të Perandorisë Osmane?

0
Shqiptarët qeverisën perandorinë osmane si kryeministra, për një periudhë kohore prej vjetësh në 500 vite sa qeverisi kjo perandori. Kryeministrat shqiptarë i dhanë osmanëve...

Ti jeton prej ksaj Fjale (merr rrogë), unë vdes për këtë Fjalë!

0
Ti jeton prej ksaj Fjale (merr rrogë), unë vdes për këtë Fjalë! Gjatë gjykimit të Sejid Kutbit Allahu e pastë mëshiruar i kërkon gjykatësi që...

Çka thoshte CIA për politikën paqësore të Rugovës në vitet e ’90-ta

0
Shërbimi sekret amerikan, CIA, ditë më parë ka publikuar dokumente të përmbledhura në rreth 13 milionë faqe, të cilat më parë kishin qenë të...

Beogradi në kohën e Perandorisë Osmane e mbushur me Xhamia

0
Beogradi në kohën e Perandorisë Osmane e mbushur me Xhamia nga shqiptarët, pamje nga viti 1600. Ja pse shërbimet sllave në këtë shekull kanë bërë...

Kur ushtarët Holandez veshën rroba të ushtarëve Osmanlij

0
Spanja kishte vendosur te sulmoj Holanden, kur Holandezet kuptuan, ushtaret Holandez veshen rroba te ushtareve Osmanlij dhe kur ushtria Spanjolle pane ushtaret me rroba...

Foto e rrallë e Xhamisë Burmali në Shkup

0
Xhamia e Burmalisë në Shkup, viti 1899. Xhamia ka qenë pranë urës së gurit. Fotografia është marrë nga Biblioteka Univerzitare e Stambollit, me numër 90436-26(28)...

Dhjetë vrasësit më të mëdhenj të shekullit 20

0
Asnjëri prej tyre nuk u dënua për veprat e tyre makabre dhe asnjëri prej tyre nuk u shpallë për terrorist. Një tjetër, i cili është...

Voskopoja u ndërtua nga vllehët, Korça vepër e myslimanëve

0
Si e plaçkitën pazarin e Korçës dhe i vunë zjarrin Kasabasë Korçë- Që nga atëherë kanë kaluar shumë kohë por deri më tani kjo histori...

Ja çfarë tha W. Montogomery për Profetin Muhammed

0
W. Montogomery, në veprën "Mohammed at Mecca", Oxford, 1953, f. 52, thotë: "Gadishmëria e tij për të përjetuar persekutime për shkak të besimit, karakteri i lartë, morali...

Hyrja e osmanëve në trojet arbërore dhe kthimi në Islam

0
Hyrja e osmanëve në trojet arbërore dhe kthimi në Islam Hyrja e Osmanëve në trojet arbërore është një proces i gjatë i shikuar nga këndvështrimi...