Pse i Dërguari i Allahut salAllahu alejhi we selam ndaloi mbajtjen e qenve në...

0
Transmetohet nga ibni Omeri që ka thënë se kam dëgjuar Pejgamberin salAllahu alejhi we selem duke thënë: "Kush mban qen pos atij të...

Cili është ndryshimi midis pandemisë dhe epidemisë?

0
Megjithëse ato përdoren ndonjëherë në mënyrë të ndërsjellë, ekziston një dallim midis pandemisë dhe epidemisë. Kur ka një shpërthim të sëmundjes, gjëja më shqetësuese është...

Mjekësia profetike: Ja pse u ndalua fryerja në ushqimin e nxehtë

0
Kjo është një praktikë e zakonshme të cilën e përdorin shumë njerëz, e sidomos fëmijët. Ne e dimë se i Dërguari i Allahut s.a.v.s....

Sistemi Nervor; përshkrimi dhe sëmundjet e tij

0
Sistemi nervor është një koleksion kompleks i nervave dhe qelizave të specializuara të njohura si neurone, që transmetojnë sinjale në mes të pjesëve të...

Nëse hani këtë mëngjes çdo ditë do të humbisni kile shumë shpejt!

0
Ne të gjithë e dimë se mëngjesi është vakti më i rëndësishëm i ditës, veçanërisht në qoftë se doni të ulni peshën. Një studim i...

Lija e ujit (lija e qenit), si t’i ruajmë fëmijët nga ajo

0
Një fëmijë me linë e dhenve të njohur në popull edhe me emra të tjerë si  “Lija e ujit” apo ”Lija e qenit” (variçelë) mund...

Varësia e ndaj lojërave të fatit/bixhozit/bastoreve dhe problemi i tyre

0
Si të ndaloni varësinë ndaj lojërave të fatit/bixhozit/basteve dhe të rifitoni kontrollin e jetës suaj Mund t’i ndodhë kujtdo nga ndonjë çast gjatë jetës: Basti...

Si i shëronte dhimbjet e fytit Profeti Muhammed

0
Si i shëronte dhimbjet e fytit Profeti Muhammed Në dy Sahih-ët shënohet se Pejgamberi alejhi selam ka thënë: “Me të vërtetë, mjekimi më i mirë...

Si ta zbuloni nëse keni çekuilibër hormonal

0
Hormonet janë substanca kimike që rregullojnë një shumëllojshmëri të fiziologjisë dhe të sjelljes, duke përfshirë tretjen, metabolizmin, frymëmarrjen, funksionin e indeve, perceptimit ndijor, sekretimin,...

Ushqimi që duhet përdorur gjatë menstruacioneve

0
Gjatë menstruacioneve kemi humbje të gjakut d.m .th. oksigjenim më të paktë të qelizave të trupit. Cikli menstrual rrjedh nga brendësia e mitrës dhe...