Monday, March 27, 2023

Të lexuarit mbron kujtesën në pleqëri

0
Sipas një studimi më të fundit në SHBA, leximi, shkrimi dhe aktivitetet e tjera mendore, të cilat e nxisin trurin për aktivitet dhe analizë,...

Kumbulla dhe dobitë e saj

0
Kumbulla (emeri latin: Prunus domestica) është bimë drunore, e cila mund të rritet edhe deri në 10 metra. Është mjaft e degëzuar, me gjethe...

“Elementi themelor i ushqimit në Ramazan duhet të jetë uji”

0
Kryetari i Fondacionit të Veshkave në Turqi, Timur Erk, duke theksuar se në muajin e Ramazanit mes iftarit dhe syfyrit duhet të konsumohet mjaftueshëm...

Foshnja e lindur nga koma, rezistoi 4 muaj brenda barkut të nënës

0
Një foshnjë në Itali arriti të rezistonte për 4 muaj në barkun e nënës së saj, Carolina Sepe, 25 vjeçe e cila ndodhet në...

Kërcitja e dhëmbëve natën

0
Kush kërcet dhëmbët në gjumë është duke bluar një problem - qoftë mekanik apo shpirtëror. Kërcitja e dhëmbëve në gjumë nuk është ndonjë dukuri...

Ulet vdekshmëria nga AIDS në Afrikë

0
Kombet e Bashkuara thanë se një numër rekord prej 8 milionë njerëzish të prekur me HIV në vendet e varfra, po marrin trajtime potencialisht...

Si të marrim masat e duhura për të mos gërhitur

0
Nëse gërhet, me shumë mundësi je njeriu i vetëm në shtëpi që arrin të flesh një numër të mjaftueshëm orësh gjatë natës. Për ta...

Ushqimi, i cili largon dhimbjen e kokës

0
Dhimbja e kokës është dhimbje e cila shfaqet në zonën e kokës dhe të qafës. Dhimbja e kokës mund të jetë e shkurtër dhe...

Këshillat e stomatologut gjatë muajit të bekuar të Ramazanit

0
Duke qenë se Ramazani përkon me një muaj të nxehtë të verës, do të rritet edhe kohëzgjatja e agjërimit.   Qëndrimi pa ngrënë për...

NATA ME GJUMË DHE GJUMI ME KARAR!

0
Sipas një studimi të realizuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, një i rritur nuk duhet të flejë më pak se 6 dhe më...