Çfarë e shkakton errësimin e dhëmbëve?

0
853

Marrja e sasive të tepërta të fluorit gjatë formimit të dhëmbëve, marrja e medikamenteve (tetraciklinave) gjatë shtatzënësisë ose gjatë viteve të para të jetës, shkaktojnë ngjyrosjen e dhëmbëve.
Errësimi i dhëmbëve mund të ndodh gjatë apo edhe pas formimit të dhëmbëve. Konsumimi i kafesë, i çajit, i cola-s, i verës së kuqe, i duhanit etj, me kalimin e moshës, po ashtu kanë tendencë për ngjyrosje të dhëmbëve.
Errësimin e dhëmbëve mund ta shkaktojë edhe trauma e dhëmbit, mbushjet e vjetra me amalgamë, si dhe disa materie që aplikohen në kanal të rrënjës gjatë procedurave të shërimit, etj. /