Facebook Messenger dhe WhatsApp zgjedhen aplikacionet më të sigurta të mesazheve

0
279

Facebook është zgjedhur si kompania më e sigurt në një raport që ka studiuar aplikacionet e mesazheve. Studimi është bërë nga Amnesty International, përkatësisht nga një grup i një fushate për të drejtat e njeriut.

Por Amnesty International paralajmëron se “nuk do të ketë asnjë privatësi në të ardhmen”.

“Ne jemi tashmë në një kohë ku sasi e pabesueshme e të dhënave personale të njerëzve mund të gjendet në internet dhe kjo sasi e të dhënave private është rritur me shpejtësi të madhe”, thotë Joe Westby, një studiues i teknologjisë në këtë organizatë.
Apple doli e dyti në listë me aplikacionet e saj, iMessage dhe FaceTime. Skype dhe Snapchat morrën vendin e tetë dhe të nëntë.

“Vetëm 10 vjet më parë askush nuk kishte një telefon të mençur, ndërsa tani 10 vjet më pas çdo gjë do të jetë në internet”, thotë Joe Westby.

“Prandaj, ne kemi nevojë për të vënë në mbrojtje privatësinë tonë tani, përndryshe nuk do të ketë asnjë privatësi të njerëzve në të ardhmen.”

Top aplikacionet më të sigurta, sipas studimit:

Facebook Messenger and WhatsApp

Apple

Telegram

Google

Line

Viber

Kakao

Skype

Snapchat

Blackberry

Tencent