Cfare te perdorni kunder dhimbjes se kokes dhe te dhembeve?

0
128

Dhimbjet e kokes, migrena dhe dhimbjet e dhembeve mund te ju paralizojne dhe te prishin diten tuaj. Ja disa ide per te qetesuar dhe te parandaloni perhapjen e tyre.

Nese ju vuani nga dhimbja e kokes
Disa bime jane te perdoruara ne menyre tradicionale kunder dhimbjes se kokes, pa ditur nese cilesia e tyre nuk eshte provuar ne menyre shkencore. Ky eshte rasti per shembull I perberjeve plehu I shelgut te bardhe ose te vajeve esenciale te mentes , me keto mund ti beni masazh temthave.
Kunder migrenes, bima qe permban kafeinen mund te jete shume e nevojshme per te limituar dhimbjet, edhe perse ato permbajne nje efekt vazondertues ( shtrengimin e eneve te gjakut) ne nivelin e trurit.Kafja, caji etj jan ete pasura me kafeine. Ato mund te merret nen formen e pijes qe ne simptomat e para. Megjithate, faktoret e migrenes jane ndryshe nga njeri-tjertri , prandaj nuk eshte dhe aq e sigurte qe ajo te funksionoj per ju.
Keshtu kamomili (Tanacetum parthenium) eshte nje bime e njohur nga OMS per te parandaluar krizat e migrenes.

Relaksoni dhimbjet e dhembeve
Nje dege e vogel karafili me cilesi kunder bakteriale dhe qetesuese. Per kete arsye e perdorim per te qetesuar dhimbjen e dhembeve. Ju mund te kafshoni nje pjese te vogle per te qetesuar dhimbjen perkohesisht. Kujdes:Pasi te keni qetesuar pak dhimbjen, mund te shkoni me pas tek dentisti per t;ju shpejguar shkakun e dhimbjes.
Perpara se te perdorni nje bime, kerkojini nje keshille farmacistit tuaj per te ditur mendimin e tij .