Koptët e Egjiptit zgjedhin papën e ri

0
150

Të krishterët koptë të Egjiptit votojnë sot për sundimtarin e ri, që do të pasonte Papën Shenuda III.

Ky i fundit ka vdekur këtë pranverë dhe ka drejtuar Kishën Kopte për më shumë se 40 vjet.

Rreth 2,000 klerikë koptë, gazetarë dhe ligjvënës do të zgjedhin në mes të dy peshkopëve dhe tre murgjive.

Zgjedhjet zhvillohen në kohën kur ankthi i koptëve egjiptianë me qeverinë islamiste të Egjiptit është bukur në rritje.

Ato po ashtu pasojnë përleshjet e një dite më parë ndërmjet koptëve dhe myslimanëve, jashtë një kishe në Kajro.