Çfarë thonë gjeneralët e Serbisë për betejën në Prekaz

Njeri nga gjeneralët e ushtrisë se Serbisë Momir Stojanovic ka deklaruar se në aksionin e Prekazit kanë marr pjesë grupet me elitare të policisë së Serbisë, por edhe për kundër kësaj, depërtimi i tyre për tri ditë të shtëpitë e Jasharajve ka qenë i pamundur për shkak të rezistencës se Jasharajve.

Kjo sipas tij, e ka shtyrë policinë t’i kërkojë ndihmë ushtrisë e cila me 7 mars e ka dërguar një njësi të Korpusit III cila ka përdor artileri të rendë duke përfshirë edhe tanke me qellim të depërtimit.

Rezistenca e Jasharajve ka qene e fortë dhe këmbëngulëse” thotë Stojanovic./Kumti.com

Artikulli paraprakHaradinaj: Ndërtimi i paqes më i vështirë se vetë lufta
Artikulli vijuesLDK deklarohet rreth demarkacionit, paralajmëron koalicion