CNN: Maqedonia me ekonominë më të keqe në botë

0
204

Maqedonia është një nga pesë vendet të këtij globi me ekonominë më të keqe, duke u radhitur përkrah Kongos, Bellorusisë, Sudanit, etj.

Kjo bëhet e ditur nga televizioni prestigjioz CNN, ku në pjesën CNN Money shkruhet titulli “Maqedonia: Papunësia e keqe”.

Maqedonia siç thuhet gjendet në vendin e katër në këtë listë botërore, për shkak të shkallës së lartë të papunësisë që arrin në 31, 2 për qind.

Lajmi është përhapur nga mediat e opozitës në Shkup, të cilët lidhur me këtë situatën kanë drejtuar akuza në adresë të kryeministrit Nikolla Gruevskit dhe qeverisë së koalicionit, për shkak të izolimit të vendit dhe mungesës së tërheqjes së investimeve./ina/kohaislame