Deri në fund të vitit edhe një milion refugjatë sirianë

Edhe një milion sirianë do t’i lëshojë shtëpitë e veta deri në fund të vitit nëse lufta do të vazhdojë ende, ka thënë koordinatori i OKB-së për Siri Jakub El Hil.
El Hil për “Guardian” ka vlerësuar se “treni me njerëz” do të vazhdojë edhe këtë dimër nëse nuk do të ndërrmiren proteza politikë që të zgjidhet konflikti në Siri.

Hil ka thënë se më shumë se një milion njerëz janë shpërngulur gjatë vitit 2015 dhe ka bërë thirrje për ndihmë ndërkombëtare sirianëve që ta mbijetojnë dimrin

Në Siri që nga viti 2011 që kur ka filluar konflikti janë vrarë 250 mijë njerëz ndërsa gjysma e banorëve janë shpërngulur, nga ky numër 7.6 milionë brenda kufijve ndërsa 4 milionë jashtë shtetit.

Artikulli paraprakPara vitit 2030, India më e populluar se Kina
Artikulli vijuesHistoria që duhet ta lexojë çdo i/e martuar