Dobitë e farave të lulediellit

0
192
Farat e lulediellit janë burim i shkëlqyeshëm i vitaminave B1, B5 dhe E. Vitamina E është shumë e rëndësishme pasi që vepron si një antioksidant në trupin tonë dhe lufton radikalët e lirë.
 
Vitamina E konsiderohet si një vitaminë kundër plakje dhe shton imunitetin. Më së shumti nevojë për Vitamina E kanë nevojë femrat shtatzëna dhe ato me foshnja që i ushqejnë me gji.
 
Lajmi i mirë është se, vetëm 50 gramë fara të lulediellit ofrojnë 100 për qind të nevojave për Vitaminë E për trupin e njeriut.
 
Këto fara janë burim i mirë i mineraleve siç është magnezi, potasiumi, hekuri dhe magnezi.
 
Farat e lulediellit përmbajnë gjithashtu amino-acide fibra dietalë dhe acid linoleik (acid ky shumë i rëndësishëm kundër dhjamit). Farat e lulediellit përmbajnë gjithashtu edhe yndyra që ulin nivelin LDL (kolesterolin e keq) dhe e rrisin HDL (kolesterolin e mirë).