Donte të martohej vetëm për një hafiz të Kuranit

Dr. Shefgik Kurdic njëherë studentëve u tregoi një tregim interesant të një vajze e cila dëshironte të martohej vetëm për një hafiz të Kuranit
Për dhuratë të martesës (mehr) kërkoi hifzin e gjithë Kuranit dhe këtë ia tha atij që e kërkonte për martesë.

Djaloshi ishte shumë i interesuar për këtë vajzë, andaj vendosi: “Unë do të jem ai që do ta martoj! Mund ta bëj këtë, do ta mësoj gjithë Kuranit, ndërsa ajo do të bëhet gruaja ime!”

Dr. Kurdic në fund të tregimit tha me buzëqeshje:
“Ja këtë të ri, edhe në hifzin e kësaj dite nuk e martoi asnjëherë këtë vajzë :)

Çfarë kishte ndodhur me atë vajzë dhe a u martua me hafiz të Kuranit, profesori nuk tregoi

Mesazhi:

Gjatë martesës duhet të ketë kritere të larta, por duhet të vlerësosh mirë edhe mundësitë personale dhe të mos shpresosh gjëra që s’mund të arrihen.

Gjithashtu tregimi na flet për rëndësinë e sinqeritetit ndaj Allahut të Madhërishëm dhe se Ai nuk jep bereqet në diçka ku nuk kërkohet kënaqësia e Allahut. Sidomos kjo vlen për mësimin e Kuranit dhe martesën.

Përshtati: Islampress

Artikulli paraprak“O Njerëzit e Zotit..!”, thirrja e urtë e Hafiz Sheuqet Boriçit… (2)
Artikulli vijuesNjë tjetër arabo amerikan (kësaj radhe i krishterë) vritet mizorisht në shtepi nga komshiu i tij islamofob.