Eksodi! Në Fier “mungojnë” 400 nxënës, në Kukës do mbyllen disa shkolla

0
221
Rreth 400 nxënës të shkollave të qarkut Fier kanë braktisur bankat e shkollës dhe janë larguar jashtë vendit, kryesisht për në Gjermani me ose pa familjen. Shifra që konfirmohet nga kreu i DAR, Fier, i referohet periudhës tetor 2014 – mars 2015.
 
Braktisja e shkollës dhe ikja drejt vendeve të BE-së ka bërë që DAR të marrë masa duke orientuar mësuesit që në orë të caktuara të kryejnë bashkëbisedim me nxënësit për të folur rreth emigrimit, si një mënyrë për të parandaluar fenomenin.
 
Ndërkohë në Kukës pritet që në shtator të mos hapin dyert të paktën tre shkolla, në Kollovoz, Oreshkë dhe Cerralevë.