Ekzistojnë dy lloje hajdutësh, kujdes nga njëri

– Ekzistojnë Vetëm Dy Lloj Hajdutësh –
– Hajduti Normal, është ai që ju vjedh kuletën, orën apo telefonin tuaj.
– Hajduti Politik, është ai që ju vjedh punën, rrogat, arsimimin, shëndetin, forcën, të ardhmen, ëndrrat dhe buzëqeshjen tuaj.
Çuditërisht ekziston vetëm një DALLIM kryesor në mes tyre!
– Hajduti i Zakonshëm nga mesi i shumë njerëzve ju zgjedh juve për të ju vjedhur!.
– Hajdutin Politik në mesin e shumë e njerëzve ju e zgjidhni atë për të ju vjedhur!!!.
IRONIA MË E MADHE!
– Hajdutin Normal gjithmonë e kërkon policia për ta kapur!.
– Hajdutin Politik gjithmonë e shoqëron Policia për ta mbrojtur!!!.

Artikulli paraprakDR.BLEDAR KOMINI: MORALI NË MARRËDHËNIET NDËRKOMBËTARE
Artikulli vijuesMarrëdhëniet seksuale nuk janë e vetmja formë e tradhtisë bashkëshortore