Emrat e klerikëve musliman që u masakruan në komunizëm

Diktatura komuniste ashtu si atij katolik i dha klerit musliman nje goditje vdekjeprurëse që nuk ishte një ledhatim, por ishte një goditje e hekurt që solli vdekjen dhe burgimin e qindra hoxhallarëve dhe klerikëve të tjerë muslimanë. Ne menduam se do të ishte me vlerë të rëndësishme njohëse evidentimi i emrave të këtyre klerikëve që e paguan me jetë përkushtimin e tyre fetar i cili ishte prezent në shërbesat fetare dhe në mesazhin islam që ata e përcollën tek besimtarët muslimanë dhe më gjërë.
1. Hafiz Esad Myftia
2. Hafiz Musa Dërguti
3. Hafiz Ali Korca
4. Hafiz Ibrahim Dalliu
5. Hafiz Ismet Dibra
6. Hafiz Sabri Koci
7. Hafiz Mustafa
8.  Hafiz Sherif Lëngu
9. Hafiz Ali Tarja
10. Imam Met Troci
11. Hoxhë Dusha
12. Imam Ahmet Hyseni
13. Imam Liman Shabani
13. Reshat Bardhi
14. Haki Sharofi
15. Jonuz Buliqi
16. Vexhi Buharaja
17. Ibrahim Hasnaj
18. Ismail Mucaj
19. Faik Hoxha
20. Hasan Tasini
21. Bajram Mahmutaj
22. Ali Kulmaku
23. Xhelo Gllava
24. Azem Shehu
24. Ali Bogdani
25. Emerli Shehu
26. Qamil Hoxha
27. Kadri Shehu
28. Selim Gashi
29. Abaz Dedej
30. Sami Kasa
32. Elez Bisha
32. Zylfo Korca
31. Baba Murati
32. Baba Fehimi
33. Qerim Delvina
34. Baba Muco
35. Halil Hoxha
36. Hamit Berzhani
37. Qamil Gllava
38. Myrteza Kruja
39. Baba Qazimi
40. Kamber Prishta
41. Dede Abazi
42. Ibrahim Karbunara
43. Baba Mehmeti
44. Ali Tomorri
45. Mehmet Verleni
46. Muharrem Kërshova
47. Muslim Luma
48. Nebi Novosela

Lista me emërat e mësipërm nuk është një evidencë e saktë e emrave të klerikëve muslimanë të persekutuar nga diktatura komuniste.Mbetet detyrë e studjuesve dhe e analistëve që të gjurmojnë në arkiva dhe në burime të tjera që të kompletohet tërësisht lista me klerikët musimanë që u pushkatuan, vdiqën në burgjet komuniste dhe bënë afate të gjata burgimi për “fajin” e vetëm që ata bënë i cili ishte besimi në Allahun e Madhërueshëm, besim të cilin ata e përcollën në masën e gjerë të muslimanëve shqiptarë.

Artikulli paraprakFrancë, dënim me burg për shkak të Wi-Fi-së me emrin “DAESH 21”
Artikulli vijuesSpecialja ‘nis gjahun’ në pjesën e parë të 2017-së