Erdogan: Kosova është shumë e vogël të flas kundër Islamit

0
161

Kryeministri i Turqisë, Rexhep Tajip Erdogan gjatë një paraqitje të tij tha se Kosova është shumë e vogël të flas për Islamin

“Turqia dhe Kosova kanë marrëdhënie miqësore dhe vëllazërore që rrjedhin nga thellësitë e historisë, por është e vogël dhe nuk ka të drejtë të flas kundër Islamit,” tha Erdogan për televizionin turk TRT.

Marrëdhëniet kanë parë ndryshime që kur Kryeministri Erdogan erdhi në fuqi për shkak të lidhjeve fetare, politikës së re të jashtme të Turqisë ndaj Ballkanit Perëndimor dhe gjithashtu për shkak të rolit të mbrojtësit të Turqisë ndaj Kosovës, Bosnjës dhe Shqipërisë.

Erdogan tha se Beogradi e di se Turqia do të këmbëngulë në çështje të tjera nga [ato] që Beogradi dhe Brukseli do të donin të hapeshin. Turqia është më e interesuar që të flasë rreth asaj sesi të përfshihet Kosova në forumet rajonale, [sesa] mbi targat e makinave apo edhe Mitrovicën e veriut, që Turqia do ta kundërshtojë./Titulli/kohaislame