Erdogan: “Mos i harroni të vuajturit, qëndroni larg luksit gjatë Ramazanit”

Presidenti Recep Tayyip Erdogan bëri të ditur se gjatë sulltanit të 11 muajve, Ramazanit duhen kujtuar më shumë të shtypurit dhe të varfrit, dhe bëri thirrje për ti qëndruar larg luksit gjatë iftareve.

Ai theksoi se krahas vlerave shpirtërore, Ramazani është i rëndësishëm edhe për të rikujtuar përgjegjësitë.

Sjellja e buzëqeshjes në fytyrat e njerëzve në nevojë dhe të shtypurve, nënkupton vlerësimin me drejtësi të Ramazanit.

“Ramazani nuk nënkupton të rrimë pa ngrënë por do të thotë të mbushim shpirtin aq sa mundemi. Dhe ngopja e shpirtit sigurohet në këtë mënyrë” tha Presidenti Recep Tayyip Erdogan.

Artikulli paraprakPortalet Islamofobe vazhdojnë me marrë napër gojë emrin Mërgim Mavraj
Artikulli vijuesMuhamed Ali, do varroset me rite islame, në mesin e folësve edhe presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan