Erdogan premton investime të mëdha në Bosnje

0
174
Presidenti turk, Rexhep Tajip Erdogan ka thënë se dëshiron të fuqizojë lidhjet ekonomike dhe politike me Bosnjen, ku deri më tash ka investuar 50 milionë euro, ndërsa ka për qëllim që të investojë edhe 25 milionë të tjera. 
 
Erdogan ka arritur në Sarajevë më 20 maj duke e udhëhequr një delegacion të madh të ministrave dhe biznismenëve, ndërsa aty ka nënshkruar disa marrëveshje që do e rrisin bashkëpunimin ekonomik në mes të dy vendeve. 
 
Presidenti boshnjak, Mladen Ivaniq, ka thënë se eksportimi i ushqimeve dhe mallrave të tjerë nga Bosnja për në Turqi do të krijojë më shumë vende pune, sidomos për prodhuesit e qumshtit nga Bosnja të cilët kanë vështirësi të eksportojnë për në vendet e BE-së.