VETOJA E SHQIPËRISË PËR IRJM-NË, JEHONË NË MEDIAT AMERIKANE

0
201
Mediat amerikanë i kanë bërë jehonë deklaratës së kryeministrit Edi Rama, se Shqipëria i ka vendosur veton IRJM-së, në rast se ky shtet nuk përmbush Marrëveshjes së Ohrit.
 
Agjencia e lajmeve ABC News shkruan se tashmë IRJM, përveç Greqisë, pengesë për anëtarësim në NATO do të ketë edhe Shqipërinë.
 
Shteti grek e ka kushtëzuar IRJM në NATO dhe BE si pasojë e konfliktit për emrin.
 
Edi Rama tha sot se IRJM nuk mund të jetë pjesë e NATO-s në rast se nuk plotëson marrëveshjen kornizë të Ohrit.