Fabrika moderne e shpezëve

Bujqësia e shpezëve do të thotë rritja dhe mbarështimi i llojeve të ndryshme të zogjve vendas për qëllime prodhimi mishi, vezëve dhe pendëve. Kjo industri bazohet më së shumti te pulat.

Rreth 5 trilione pula çdo vit përdoren ne gjithe boten si burim ushqimi për vezë dhe mish. Britania e Madhe dhe SHBA konsumojnë më shumë mish dhe vezë të pulave sesa vendet e tjera. Në një mesatare, vetëm Britania e Madhe konsumon më shumë se 29 milionë vezë pulash çdo ditë. Pra bujqësia komerciale e shpezëve është shumë e nevojshme Megjithatë, me një fjalë bujqësia komerciale e shpezëve është shumë e nevojshme për të plotësuar kërkesat për ushqimin e njerezve.

Përfitimet e Bujqësisë së Shpendëve

Biznesi i bujqësisë së shpezëve ka përfitime të shumta. Për këtë arsye shumë fermerë preferojnë të investojnë në këtë biznes. Njerëzit në përgjithësi krijojnë ferma të shpezëve me qëllim prodhimin e vezëve, mishit dhe gjenerimin e të ardhurave të larta nga këto produkte. Miliarda pula po mbarështohen në të gjithë botën si një burim i mirë ushqimi për vezët dhe mishin e tyre..

Përfitimi kryesor i bujqësisë së shpezëve është se nuk kërkon kapital të lartë për nisjen e këtij biznesi. Fillimisht duhet një kapital bazë për ngritjen e pularisë . Rritja e zogjve nuk kërkon shumë kosto. Bujqësia e shpezëve nuk kërkon hapësira shumë të mëdha. Lehtësisht mbarështimi i një sasie të vogël zogjsh mund të nisë në oborin e shtëpisë me disa shufra ose kafaze.

Biznesi tregtar i shpendëve gjithashtu siguron kthim të lartë të investimeve brenda një periudhe shumë të shkurtër. Nga ana tjetër edhe fermat e pulave nuk kërkojnë kosto të larta mirëmbajtje. Mund të evitohen sëmundjet e shpezëve duke treguar kujdes dhe duke ndjekur rregullat e higjenës. Shpendët japin ushqim të freskët dhe ushqyes dhe për to ka një kërkesë të madhe globale. Konsumatorët globalë të produkteve të pulave i preferojnë ato për shkak të lëndëve ushqyese. Produktet e shpezëve nuk janë shumë të shtrenjta dhe shumica e njerëzve mund t’i përballojnë ato.

Edhe marketingu i produkteve të shpezëve është më i lehtë. Ka një treg të konsoliduar për këtë kategori dhe shumëkush mund t’i shesë ato lehtësisht në tregun më të afërt lokal.

Bujqësia e shpezëve krijon mundësi për të ardhura dhe punësim për njerëzit. Rinia e arsimuar e papunë lehtë mund të gjejë këtu një vend pune. Edhe gratë dhe studentët mund ta bëjnë këtë biznes së bashku me aktivitetet e tyre të përditshme. Pothuajse të gjitha bankat miratojnë kredi për këtë lloj sipërmarrje biznesi. Pra, nëse doni ta filloni këtë biznes, atëherë ju mund të aplikoni për kredi në bankat tuaja lokale.

Më poshtë video e plotë e funksionimit të një linje prodhimi moderne tw shpendeve

https://www.youtube.com/watch?v=eI6ywiHsqAQ

Artikulli paraprak11 gjërat më të rrezikshme në kuzhinën tuaj që ju nuk i dini
Artikulli vijuesÇka është G7