Facebook po shpërndan me shpejtësi një virus

0
130

Në rrjetin social Facebook nën maskën e një videoje nga miqtë po përhapet një program keqbërës me shpejtësi 40 mijë sulme në orë, tashmë janë prekur mbi 800 mijë përdorues të shfletuesit (ang. browser) Google Chrome, njoftuan mediat.
Siç zbuluan ekspertët italianë, përdoruesi merr një link për video në Facebook, ku ai ka gjasa të jetë shënuar (ang. tag) nga miqtë e tij, në një letër në postën elektronike ose në mesazhet personale në rrjetin social. Duke kaluar te link-u dhe duke shkarkuar programin për shikimin e videos, përdoruesi i jep automatikisht akses programit keqbërës tek të gjitha të dhënat e veta.
Kompanitë Google dhe Facebook tashmë janë në dijeni për këtë që po ndodh dhe po pastrojnë link-et për kalimin tek programi në fjalë.