Fenomene kuranore: Solidariteti mes milingonave dhe pemëve

Pemët janë bimë të çuditshme të cilat kanë frikë nga disa insekte që ushqehen me to. Allahu i Madhërishëm ka bërë që bimët nëpërmjet kanaleve të veçanta të sekretojnë një substancë të ëmbël të cilën e hanë milingonat.

Në këmbim të kësaj, milingonat i mbrojnë pemët dhe bimët nga insektet e egra.

Lavdërimet dhe Falënderimet i takojnë Allahut të Madhërishëm i Cili me mëshirën e Vet nuk harron krijesat e dobëta. Zoti ynë mos na largo nga mëshira Jote. Në Kuranin Fisnik Allahu i Madhërishëm thotë: ”

“S’ka asnjë gjallesë në Tokë që të mos i ketë mjetet e jetesës prej Tij. Ai di vendbanimin e saj dhe vendin e vdekjes. Të gjitha këto janë (të shënuara) në Librin e qartë. (Hud, 6).

Burimi: Kaheel7.com

(Islampress)

Artikulli paraprakE dini se cili është ajeti që Omerin e ‘madh’ e rrëzoi në shtrat?
Artikulli vijuesMekë: Musabi gjashtë vjeçar, hafizi më i ri në botë