Fillon rigjykimi i ish-kryeministrit kroat, Ivo Sanader

Në Gjykatën e Qarkut të Zagrebit filloi rigjykimi për rastin Fimi media të ish-kryeministrit kroat dhe ish-liderit të BDK (HDZ), Ivo Sanader.

Sot në Gjykatën e Qarkut të Zagrebit filloi rigjykimi për rastin Fimi media të ish-kryeministrit kroat dhe ish-liderit të BDK (HDZ), Ivo Sanader dhe të tjerëve, raporton Anadolu Agency (AA).

Rigjykimi ka filluar me leximin e dokumentacionit, kurse Sanader në gjykatë u paraqit i shoqëruar nga avokatët e tij Jadranka Slokoviç dhe Ivo Prodanoviç.

Gjykimi ka nisur nga fillimi, përpara këshillit gjyqësor të ndërruar të Gjykatës së Qarkut në Zagreb, pasi Gjykata e Lartë vitin e kaluar pati rrëzuar vendimin e shkallës së parë ku Sanader u dënua me nëntë vjet burg dhe kthimin e 15 milionë kuna (rreth 2 milionë euro), sipas gjykatës, të fituara në mënyrë të paligjshme.

Zyra kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar (USKOK), akuzon ish-kryeministrin Ivo Sanader, partinë BDK (HDZ), Mlladen Barishiç, Ratko Maçek, Branko Pavosheviç, Nevenka Jurak dhe Fimi media për tërheqjen e më shumë se 70 milion kuna (rreth 10 milionë euro) nga kompanitë dhe institucionet shtetërore. Të gjithë të pandehurit në fillim të rigjykimit mohuan fajësinë.

Artikulli paraprakZvicër, prifti shqiptar përdhunon të miturën
Artikulli vijuesYıldırım jep detaje për marrëveshjen e arritur me Izraelin