Fitnah mes Sahabëve – Ja si ja ktheu letrën Muaviu (r.a) perandorit Romak

Letër e perandorit romak drejtuar Muaviut:

“Ne kemi kuptuar se çfarë ka ndodhur mes teje dhe Ali ibn Ebi Talibit, dhe ne e shohim se ti e meriton më shumë se ai që të jeshë halife. Pra, nëse na jep urdhër, ne do ta dërgojmë një ushtri për ta sjellë kokën e Aliut.”

Përgjigja e Muaviut:

“Herakliut nga Muavia: Dy vëllezërit kanë rënë në polemik, cili është problemi yt kur përzihesh në mes tyre? Nese nuk e ruan gjuhën tende unë do ta dërgoj nje ushtri fillimi i së cilës do të jetë me ty dhe fundi me mua dhe të ma sjellin kokën tënde dhe unë atëherë t’ia dhuroj Aliut.”

Artikulli paraprakKrim në familje, i plagosi dajon, djali vret babain me thikë (FOTO)
Artikulli vijuesSfida e Kur’anit në lidhje me prozën dhe poezinë arabe