Fluturimi i parë filloj nga muslimanët

Ibn Firnas nga Spanja islamike shpiku, ndërtoi dhe provoi një makinë fluturuese në 800 e.r.. Roxher Beikon i njohur si njeriu i parë që tentoi fluturimin, lexoi për makinat fluturuese në referencat arabe të makinës së Ibn Firnas. Shpikja e këtij të fundit është bërë 500 vjet para asaj të Beikonit dhe 700 vjet para shpikjes së Da Vincit.

Ndërsa sot, pa të drejtë është bërë e njohur se Roxher Beikon, ishte njeriu i parë që ka permendur  fluturimin, i cili vizatoi një aparat fluturimi dhe bëri tentimet e para. Leonardo da Vinci gjithashtu imagjinoi transportin ajror dhe vizatoi disa prototipe.

 

 

Artikulli paraprakRRËNJET ARABE NË MJEKESINË EVROPIANE
Artikulli vijuesI vjedhin mbrojtëset e urës