Gjenerali i Hitlerit

0
269
“Natyrisht, njerëzit e zakonshëm nuk duan luftë, por pas së gjithash, janë liderët e vendit ata që përcaktojnë politikën dhe është gjithmonë një çështje e thjeshtë për t’i patur njerëzit pas vetes qofshin ata në një demokraci, diktaturë fashiste, ose në një parlament, ose në një diktaturë komuniste. Me zë ose pa zë, njerëzit gjithmonë i përshtaten liderve. Kjo është e lehtë. E gjitha ajo qe duhet të bëhet është t’i thuhet se janë nën sulm dhe t’i denoncojnë paqësorët për mungesë patriotizmi dhe ekspozimi i vendit ndaj rrezikut. Punon kudo në çdo vend”. 
 
Herman Goering, Marshalli i Hitlerit në gjyqin e Nurenbergut për WWII.