Si të gjeni sponsorë për mbulimin e një ngjarje

Nëse keni mungese të parave,dhe ju duhen per mbulimin e nje ngjarje paratë dhe keni veshtiresi për ti gjetur, ndiqni këto hapa për të kontaktuar njerëzit e duhur dhe për të rritur nivelin e suksesit.Kumti.com

Hapi 1: Përcaktoni auditorin tuaj
Përcaktoni auditorin tuaj. Listoni korporatat si dhe bizneset e vogla që kujdeseni për një demografik të ngjashëm.

Hapi 2: Zhvilloni një plan marketingu
Përpiloni informacionin për një katran telefonik prej 20 sekondash dhe një pako të materialeve të marketingut të shtypur që shpjegojnë organizatën tuaj, qëllimet dhe ngjarjen. Përshtateni informacionin për çdo kontakt dhe theksoni se si ngjarja juaj do të ndihmojë kompaninë e tyre.

Kontaktoni një kompani marketingu ose promovuese nëse keni nevojë për ndihmë.

Hapi 3: Kthehuni prapa
Përcaktoni se çfarë do t’i jepni kompanisë nëse ata angazhohen për sponsorizim. Shtypja dhe reklamimet online me logon e tyre dhe informacionin e kompanisë janë stimuj tërheqës. Përfshini këtë informacion me paketën.

Zhvilloni nivele të ndryshme të sponsorizimit – aq më shumë ata japin më mirë kthimin.

Hapi 4: Ndiqni
Telefononi ose dërgoni e-mail të gjitha kompanitë që kontaktoni 2-3 javë pas dërgimit të informacionit. Sigurohuni që ata kanë marrë paketën tuaj dhe pyesin nëse kanë ndonjë pyetje. Mundohuni të përcaktoni nivelin e tyre të interesit.

Hapi 5: Faleminderit të gjithëve
Falënderoj të gjithë që keni kontaktuar. Dërgo një letër falënderimi për të gjithë ata që kontribuan.

Hapi 6: Plotësoni premtimet tuaja
Plotësoni të gjitha premtimet tuaja për sponsorët tuaj. Nëse ata janë të kënaqur me suksesin e ngjarjes suaj ata kanë më shumë gjasa të sponsorizojnë përsëri organizatën tuaj në të ardhmen./Kumti.com

 

Artikulli paraprakSi të negocioni kur blini një makinë
Artikulli vijuesSi ta përfeksiononi Elevator Pitchin