Gjermania ndërtoi kampe azilantësh, pak kohë para se të fillonte shpërngulja e kosovarëve.

0
181

Gjermania ndërtoi kampe azilantësh, pak kohë para se të fillonte shpërngulja e kosovarëve.

Qytetar shqiptar që jetojnë në territorin e Hamburgut, dërgojnë fotografi dhe janë dëshmitar se si shteti gjerman kishte filluar të ndërtonte objekte për strehimin e azilantëve pak kohë para se të niste shpërngulja e shqiptarëve të Kosovës.

Ky fakt vërteton teorinë se shpërngulja si duket është pjesë e bisedimeve dhe marrëveshjeve! Gjë që arsyeton lehtësinë e madhe dhe që qytetarët kaluan shtete të ndryshme të Evropës dhe të zonës Shëngen.

 

Ibrahim Maxharri, një qytetar nga Istogu, me banim në Gjermani, dëshmon ndër të tjera:

 

“Në Hamburg ku unë banoj unë:

 

Asylheim (baraka për azilanta) janë ndërtuar para se të fillon shpërngulja e shqiptarëve nga Kosova.