Gjykata Speciale përplas Kosovën dhe BE-në në 18 pika

0
163
Brukselit zyrtar i është vënë në letër kundërshtimi i përmbajtjes së pakos ligjore për Gjykatën Speciale. Të enjten do t’i prezantohet zyrtarisht.
Ekipi teknik i krijuar nga presidentja Atifete Jahjaga dhe i drejtuar nga ministri Hajredin Kuçi ka shqyrtuar të gjitha ndryshimet kushtetuese dhe legjislative të propozuara nga Bashkimi Evropian, dhe ka listuar një numër mospajtimesh.
 
Raportin 18-faqesh të këtij ekipi e ka siguruar “Koha Ditore” të hënën. Në të jepet qëndrimi që të gjitha ndryshimet duhet të bëhen pa e dëmtuar sovranitetin e Kosovës dhe strukturat tanimë ekzistuese institucionale dhe ligjore.