Gjyshja e Obamës kreu Umrën këto ditë

0
211
“Sara Omar, gjyshja e presidentit amerikan Barak Obama, e ka theksuar rëndësinë e ekspozitës “Profeti Muhamed në Mekë” duke thënë  se ajo pasqyron mësimet e moderuara të Islamit që bën thirrje për tolerancë dhe hedh poshtë dhunën.
 
Sara ka ardhur në Meke me djalin e saj Saeed Obama, xhaxhai i Presidentit Obama dhe nipin e saj Mousa Obama për të kryer umren. Ajo i bëri thirrje qeverisë së Saudisë për zgjerimin e dy xhamive te shenjta.
 
Gajtë vizitës së eksopzites e cila eshte vendosur ne rrethin Nasim te Mekkes per nder te Pejgamberit a.s ajo deklaroi: “Jam shumë e lumtur qe vizitova këtë ekspozitë, e cila është një shembull i mirë për përhapjen e Islamit në një mënyrë moderne, e mbështetur nga dokumente shkencore dhe autentike.”