Google do të ndihmojë në vërtetimin e lajmeve

Gjiganti i internetit Google ka prezantuar një funksion për kontrollimin e fakteve, duke lejuar të gjithë lexuesit për të determinuar nëse një storie është e vërtet apo jo.

“Sot ne jemi duke shtuar edhe një gjë, “Fact check” për të ndihmuar lexuesit të gjejnë nëse faktet janë të sakta në shumicën e ngjarjeve të lajmeve”.

Përmes proceseve algoritmike do të kontrollohen artikujt e ndryshëm nëpër ueb faqe. Kjo do të lejoj që shumë shpejtë lexuesit të bëjnë valide ose të anashkalojnë lajme që lexojnë online./KohaIslame

Artikulli paraprakKritikohet ashpër Ban Ki-Moon për distancimin nga rezoluta e UNESCO-s për el-Aksanë
Artikulli vijuesKujton, nderon dhe citon Izetbegoviçin, serbët sulmojnë Arda Turanin