Haxha shkoi me 660 mijë euro

0
445

Shyqyri Haxha është bërë pothuajse milioner nga menaxhimi trevjeçar i kompanisë më profi tabile në Kosovë i Postë Telekomin e Kosovës (PTK). Të ardhurat gjatë mandatit trevjeçar në krye të PTK-së kanë rezultuar mjaft të larta për Haxhën, madje të krahasueshme edhe me ish-menaxherët ndërkombëtarë të kësaj kompanie publike.


Sipas burimeve të gazetës “Zëri”, për 36 muaj sa ka qenë kryeshef i kompanisë më fitimprurëse në vend, ish-drejtori Haxha ka marrë nga PTK-ja 660 mijë euro, ku nëse e bëjmë një përllogari del se Haxha brenda një muaj ka marrë nga PTK-ja në emër të pagës dhe benifi cioneve tjera 18 mijë e 333 euro.

Burime të gazetës po ashtu bëjnë të ditur se përpos pagës super të lartë, ish-drejtori Haxha ka përfituar shumë benefi cione të jashtëligjshme, që i janë mundësuar atij nga bordi i kësaj kompanie.

“Imagjinojeni Haxha ka marrë para nga PTK-ja në emër të qirasë për shtëpinë e tij që e ka në Angli. Kjo nuk ka logjikë. Këtë vendim të jashtëligjshëm e ka marrë bordi i drejtorëve të PTK-së”, tha burimi i gazetës.

Po ashtu, sipas këtij burimi, Haxha ka përfituar nga PTK-ja edhe shuma marramendëse parash edhe për shkollim. Ai pak kohë para se ta braktiste PTK-në ka për tuar mjete edhe për një doktoraturë ekstra, pavarësisht se Haxha prej kohësh është deklaruar se e mban titullin doktor shkence.

“Në bashkëpunim me bordin, Haxha ka përfituar shuma marramendëse parash”, tha burimi.

Gazeta gjatë ditës së diel ka provuar të kontaktojë me zyrtarë të PTK-së, por kontakti me ta përmes telefonit ka qenë i pamundur. Po ashtu, gazeta ka provuar që disa herë ta kontaktojë përmes telefonit edhe kreun e bordit të PTK-së, por edhe me të kontakti ka qenë i pamundur.

Në anën tjetër, ish-drejtori i PTK-së, Shyqyri Haxha, përmes telefonit nga Anglia thotë se nga PTK-ja nuk ka marrë asnjë euro në mënyrë të jashtëligjshme. Ai tha se per sona brenda PTK-së në vazhdimësi janë duke spekuluar për të.

“Unë prej jush po dëgjoj sot se kam marrë qira për shtëpinë time në Angli. Kjo është gënjeshtër e pastër nga persona që dëshirojnë të ma dëmtojnë personalitetin tim dhe sukseset që kam pasur unë në atë kompani”, tha ai për “Zërin”.

Po ashtu, ish-drejtori Haxha mohon në mënyrë kategorike se ka marrë para për një doktoraturë ekstra nga PTK-ja. “Kjo është absurde dhe sot po i dëgjoj. Unë në PTK kam ardhur si doktor shkence dhe s’kam pasur nevojë të shpenzoj para për këtë qëllim”, tha ai.

Sipas Haxhës, shuma prej 660 mijë euro ka mundur të shpenzohet për gjithë kabinetin e tij, por jo vetëm për atë personalisht. “Të gjitha shpenzimet që i ka bërë kabineti im kanë mundur t’i fusin në llogarinë time”, tha Haxha. /Zëri/kohaislame