Higjena hundes: Menyra me e mire per te mposhtur gripin

0
156

Te hidhni disa pika uje me kripe ne hunde , do te ishte shume e mire per higjenen tuaj. Sidomos ne periudhen e shfaqjes se viruseve .

Larja e hundeve eshte vertet e nevojshme
Mukoza hundore thith shume ajer ne dite. Direkte ne kontakt me mjedisin , ajo permban barrieren e pare te mbrojtjes te sistemit te frymemarrjes , kunder agjenteve te jashtem ( virus, bakterie etj) . Duke u perballur me ashpersine , kjo lloj mukoze mund te jete victim e nje reaksioni inflamatore .

Per cfare sherben larja e hundeve
Ajo lejon heqjen e mukozes hundore, pluhurit dhe agjentet patologjen ( viruse, bakterie …) qe akumulohen ne siperfaqe . Ajo lejon mukozen te luaj plotesisht rolin e saj. Ja perse I lajme hundet ndoshta nje gjest baze ne ronofaringit pa komplikime dhe nje gjest I rendesishem tek foshnjet dhe femjet qe nuk dine te fshijne hundet.

Si te beni per larjen e hundeve ?
Tek foshnjet: kjo larje behet me preference para vaktit . Vendoseni femijen me kurriz , koken e kthyer me nje ane. Vendosja e ujit behet tek vrima e hundes se siperme, duke bere keshtu qe lengu te dalin nga ana tjeter . Sekrecionet duhet te thithen nga nje shamije.
Tek te rriturit dhe femijet , qe mund te bejne pastrimin e hundeve , ndersa larja e hundeve lejon pastrimin e saj me thelle. Vendosja e ujit ne cdo vrime te hundes lejon pastrimin e tyre, por duke insistuar gjithmone ne ate te supermen. Perdorim gjithmone keto produkte larese para medikamenteve te tjera hundore.